Led strips


LED Strips zijn dankzij de zeer vele toepassingsmogelijkheden één van de meest gebruikte LED producten.
Onze LED Strips zijn verkrijgbaar in de kleur warm wit, wit, daglicht wit, Rood, Groen, Blauw, Geel, Paars en RGB. Al deze strips zijn leverbaar in een vochtdichte (IP65),waterdichte ( IP68) en een niet waterdicht model. De Led strips zijn Maximaal 5 meter lang en voorzien van aansluitdraad om ze makkelijk te verbinden met een LED Trafo, LED Dimmer of RGB Controller of ze kan koppelen om langere LED Strips te maken.
Al onze LED Strips zijn per 5 cm of 10 cm in te korten en dimbaar. De SMD LED's zijn aangebracht op een witte achtergrond voor optimale licht en kleurweergave. Op de achterzijde zit een plakstrip van 3M.
12 Volt en/of 24 volt aansluitspanning.

Ledstrips zijn gemaakt op een makkelijk in model te platen flexibele printplaat waar 30, 60 of 120 led's per meter zijn geplaatst.
Een flexibele ledstrip is zeer veelzijdig in zijn gebruik en de mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Van plaatsing in een koof of rondom het bedframe,achter kasten, spiegels tot aan indirecte verlichting in uw kantoor of zelfs onder water in uw vijver. Met een beetje creativiteit met de ledstrip bereikt u al snel een mooie lineaire belichting met een "WOWfactor".
Led strips worden geleverd met verschillende soorten leds afhankelijk van de hoeveelheid licht die benodigd is voor uw toepassing.
Led strips zijn net als bijvoorbeeld plakband eenvoudig te monteren en en kunnen over het platte vlak zelfs haaks worden gemonteerd of met speciale koppelstukjes een hoek maken waardoor het bijna overal is te gebruiken zonder veel moeite.
De lichtopbrengst van de ledstrip wordt onder andere bepaald door het aantal leds per meter. Zo zijn er ledstrips verkijgbaar met 30 tot 120 leds per meter. Hierop volgend geven 120 leds per meter meer licht dan de 30 leds per meter. Dit is ook afhankelijk van het type ledchip welke op de ledstrips zijn verwerkt. We kennen het type 335, 3010, 3528, 5050 en type 5060. 
De door ons geleverde Led strips zijn uitgevoerd met de 335, 3528 of 5050 type leds.
Al deze leds werken met maximaal 18 mA stroom door de leds en zijn afhankelijk van de aansluitspanning in 3 of groepjes van 6 leds in serie geschakeld tesamen met een weerstand om de stroom te begrenzen.
Het licht wordt bij deze leds in een hoek van 120 graden uitgestraalt.
 

Flexibele LED Strip verlichting kopen.

Hoe de juiste ledstrip bepalen.

Niet kopen totdat je dit begrijpt.


Het gebruik van flexibele LED strip verlichting in Europese huishoudens wordt steeds meer en vaker toegepast mede doordat de prijs/kwaliteit van light emitting diodes, of LEDs steeds omhoog gaat. 
Als consument is het moeilijk bij te houden wat de meest efficiënte en kosteneffectieve producten zijn. 
De consument kan dit niet allemaal bijhouden en is bijna gedwongen om te vertrouwen in product advertenties en recensies. 
Hoewel er geen duidelijke norm over hoe je strook verlichting kiezen zijn er een paar fundamentele industriële termen die men moet begrijpen voordat er geinvesteerd wordt in iets wat later tegenvalt.

1.Het aantal LED's u daadwerkelijk krijgt. "LED's per ___________" (Meter, voet, strip, haspel)?

Het eerste is kijken naar het aantal LED's per meter. Veel bedrijven zeggen alleen maar nummers zoals 30, 60, 120 of 240 voorr hun flexibele led strip verlichting!

Wat betekenen al deze getallen ?
Meestal niets meer en minder dan het aantal led's per meter maar ook bij sommige led die voor de een slechts 1 led is maar in werkelijkheid uit drie led's bestaat zoals de RGB led's

2. Lumens? Oftewel helderheid voor het menselijk oog.

De enige juiste uitdrukking is het aantal lumen per watt (vermogen)
Een gloeilamp van 40 Watt geeft ongeveer 400 tot 450 lumen
Een Led type 3528 geeft ongeveer 6 tot 8 lumen en een 5050 led 12 tot 16 lumen.
Simpel alle led's tellen geeft echter geeen totaal lumen maar wel een aardige indicatie van het totaal aantal lumen.
Vergelijk maar eens met kaarsen, stel 1 kaars geeft 1 lumen licht in huis zie je dan welliswaar een heel klein beetje licht bij de kaars maar dit is nauwelijks te zien.
Zetten we 100 kaarsen neer dan geeft dit niet 100 keer zoveel licht maar slechts zo'n 60 keer ook hier zien we licht maar nog steeds is dit zwak licht en krijgen we geen mooi heldere verlichting. Om heldere verlichting te krijgen moeten we gemiddeld steeds 1,3 keer meer bronnen gebruiken om het dubbele in licht te krijgen.
Ditzelfde geld ook voor led's als we dus een gloeilamp van 40 watt willen vervangen door ledstrips hebben we bij 3528 led's van 7 lumen per led ongeveer 64 led's nodig.
Dit betekend dat we 1 meter ledstrip met 60 led's type 3528 nodig hebben om een 40 watt gloeilamp te vervangen gebruiken we 5050 type led's dan hebben we er slechts 30 nodig.

3. Vermogen

Stroomverbruik is waarschijnlijk de nummer één reden dat we als samenleving zijn begonnen met een verhuizing naar LED's. Wattage vertelt ons hoeveel energie we verbruiken en op hun beurt hoeveel we zullen moeten betalen aan het eind van de maand. Zorg ervoor dat u opnieuw controleert of het wattage per voet, meter of haspel voordat u besteld. Het is gemakkelijk om een ieder snel rijk te rekenen vanwege energie besparing maar reken we juist.
Ook de benodigde voeding (transformator) dient voldoende te kunnen leveren.
7 meter ledstrip van 4,8 watt verbruik heeft dus minimaal 7 x 4,8 = 33,6 watt aan vermogen nodig van de te gebruiken transformator tel hierbij 10% extra dus 37 watt, heeft uw leverancier die transformator niet neem dan een iets zwaardere, de meeste transformatoren zijn van het geschakelde type en verbruiken nauwelijks stroom als dit niet wordt afgenomen een zwaardere transformator betekend dus niet dat u extra veel verbruikt.

4. Kosten

De LED markt is sterk verzadigd met fabrikanten en distributeurs met een wisselende kwaliteit, kosten en specificaties.
Zorg dat u garantie krijgt, kopen op b.v. Ebay betekend geen garantie en hoogswaarschijnlijk is het vaak een zeer goedkoop geproduceerd made in China produkt.
Dus wat zijn de kosten van de aanschaf van een willekeurige online verkoper? Het risico is op u. U zult waarschijnlijk een mindere goed kwaliteits product krijgen zonder productondersteuning, zonder echte garantie.

De BIG 4

Bij de aanschaf van flexibele LED strip verlichting zijn er eigenlijk vier belangrijke gebieden die u moet belijken en vergelijken alvorens te kopen. De kleur van het licht is ook belangrijk, maar zonder de lichten naast elkaar is er geen echte manier om zeker te zijn dat u de beste koopt. Zelfs met een specificatie blad met een lichte analyse moet je ze naast elkaar houden. 
Neem de tijd, verkrijg de informatie als u ze wilt vergelijken. 
Met dit kleine beetje informatie dat u klaar bent om flexibele LED strip verlichting te kopen met het vertrouwen dat u waar krijgt voor u geld.

  • Links
  • Over Led's
  • Led strips
  • ©   www.signleds.nl        Alle rechten voorbehouden. Signleds aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten op deze site, foto's bij de artikelen dienen uitsluitend ter indicatie.